Milujte sama sebe. Spousta lidí si plete pojem sobectví a sebeláska. Je potřeba naučit se mít ráda a právě to dělá spoustě ženám problémy. Rozdaly by se pro ostatní, ale často zapomínají sami na sebe. Klíčem k vnitřní spokojenosti je i odpuštění. Odpuštění nejen ostatním, ale i sami sobě. Vypořádejte se s minulostí, zaměřte se na budoucnost a žijte v přítomném okamžiku.

Vytvořte si vizi, jak by váš život měl vypadat za rok, za 5 nebo 10 let. Své cíle si napiště na papír, nebo si vytvořte „visionboard“ – nástěnku vizí. Vyčistěte svou mysl od negativních myšlenek a zaměřte svou pozornost na to, co v životě chcete. Můžete využít i mentální techniky, jako jsou např. afirmace, meditace, vizualizace, Ho-ponopono, nebo NLP (neuro-lingvistické programování).

Dopřejte si každý den chvilku pro sebe. Přečtěte si motivační knížku, poslechněte inspirující audio, nebo si zajděte na zajímavý seminář. Neustále pracujte na svém osobním a duchovním rozvoji. Obklopte se lidmi, kteří vás inspirují a podorují. Prožívejte vděčnost za všechny maličkosti, které už v životě máte. Následujte svoji intuici a dělejte sama sobě radost.

Pokud si přejete zlepšit vztahy, naučte se lépe komunikovat. Nikdy nezměníme ostatní lidi, ale vždy můžeme změnit sami sebe a tím i reakce ostatních.

Najděte si práci, která vás naplňuje a uspokojuje. Měla by vás bavit a dát vám prostor k růstu a využití vašeho potenciálu.

K tomu, abyste mohla být v životě úspěšná, potřebujete nejen sebelásku, ale i hodně energie. Kde ji vzít? Pravidelné cvičení, sport, zdravé jídlo a dostatek tekutin pomáhá. Důležitý je nejen fyzický, ale i mentální detox. Nezaměřujte se na problémy, ale na řešení.

 

  • Renata Angelo, motivační spíkr, kouč, spisovatelka

www.RenataAngelo.com